Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на тампон на шенкела( скърцаща втулка)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Iltcho Покажи съобщение
    Идеята за смяна на тампона със скоба не е нова!
    За сметка на това обаче е перфектно реализирана.

Единствено от труда на колегата няма да се облагодетелстват мързеливците, защото не е кой знае каква философия да се направят няколко сметки.

Лорд-е, ЕВАЛА! За труда, начина на обяснение и т.н. С тази тема укоражи доста хора, че смяната на "скърцащата" втулка е възможна и в домашни условия (не е нужен подемник и преса за набиване).

Хвала на такива хора.
    Добавих снимки на макет, който направих за да придобиете представа как работи скобата.
    Това е точно така, нямам претенции, за откривателство.
    Използвах идеята за скоба и я преработих за нашите коли.Принудух се да направя още една приемна втулка заради ограниченото пространство.
    Аз използвах канал, но мисля, че е възможно и без канал, ако колата се вдигне и обезопаси много добре против падане, не е необходимо дори да се сваля целия носач, аз го свалих за да ми е по- широко и да му проверя тампоните.
    Смяната на тази втулка е елементарно и разбиването и не е трагедия, вече мога да я сменям всяка събота излиза като коркова тапа.
    И не е необходимо да разглобят цялото окачване срещу 100 лева на страна( тампон плюс труд) или двеста лева за двата тампона.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:05.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Благодаря много.

Поздрави
      алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
      алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Темата с подробното описание от страна на автора е достойна да влезне в златния фонд на раздела.

Поздравления за добре-свършената работа

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря, ще ме принудите да сложа и чертежа.Тампона се използва в следните автомобили:
          ALFA ROMEO 166; MERCEDES 190 (W201), CLK (A208, C208 ), CLC-CLASS, C-CLASS (S204, W204, CL203, W203, S202, W202), GLK-CLASS (X204), SLK (R170, R171) И E-CLASS (A124, C124, S124, W124, S210, W210) (49382 SIDEM)
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:32.

Comment

алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
            алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Втулките ги поръчах от АХМ, модел FT18066 FAST, 19,8 лева, около 8 лева доставка, окачване задна част, ОЕМ: 60628307, 60628303.Между другото ми ги изпратиха от Ямбол, там имат магазин, в сайта им пише къде имат магазини.
              В каква опаковка ти ги пратиха, защото при мен ги получих загънати само в хартия и найлоново пликче. Просто ми се видя странно.
              166 2.4JTD-00г.

Comment

И моите бяха запечатани пликчета без надписи.

Comment

Има ли значение в каква посока - напред или назад се избиват и вкарват.
                  166 2.4JTD-00г.

Comment

Да, вадят се назад и се вкарват напред, по друг начин е невъзможно.

Comment

И моите бяха запечатани пликчета без надписи.
                      Моите явно са по-оригинално менте, щото на пликчето имаше стикер с надпис "Вносител Евро07, страна на произход Китай"
                      ...
                      155 1,6 TS 16V `96
                      166 2,4 JTD `99
                      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Е да обаче моите казват, че са произведени в EU, между другото китайския носач който купих изглеждаше доста прилично
                        Last edited by lordliness; d.m.y г., 10:56.

Comment

Дано носачите на китайците да не са като моите ФАСТ-ове, дето станаха на карантия за 5-6 000 км.
                          ...
                          155 1,6 TS 16V `96
                          166 2,4 JTD `99
                          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Само времето и километрите ще покажат

Comment

Е да обаче моите казват, че са произведени в EU, между другото китайския носач който купих изглеждаше доста прилично
                              С това EU пробутват стоки, произведени в Турция. Също както PRC означава Китай.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                                С това EU пробутват стоки, произведени в Турция. Също както PRC означава Китай.
                                За PRC ясно, но турски стоки не би трябвало да са означени като произведени в EU.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X